Ο «ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ» ΞΕΝΟΣ…..ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ

Ιδανικός Πρεσβευτής του συλλόγου … αλλά και του Δήμου μας στα πέρατα του κόσμου

Ο δικός μας Χρήστος Ξένος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ενεργός αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης εδώ και δεκαετίες, κοσμεί την αθλητική μας οικογένεια με την παρουσία του, αποτελώντας ένα «ζωντανό παράδειγμα» για όλους τους αθλητές μας και όχι μόνο, για το ήθος του, την εργατικότητα του και  τις εξαιρετικές του επιδόσεις.

Ο Χρήστος πριν από χρόνια πέρασε μια δοκιμασία σχετικά με την υγεία του, όμως το ξεπέρασε με επιτυχία και συνέχισε αδιαλείπτως να παραμένει ενεργός στους αθλητικούς χώρους κατακτώντας κατ΄επανάληψη πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους τίτλους σε αγώνες που χαρακτηρίζονται ως αγώνες για άτομα με ειδικά προσόντα.

Ο Χρήστος είναι σχεδόν καθημερινά παρών στην αίθουσα προπονήσεων του τμήματος, βοηθώντας επιπροσθέτως και τους νέους αθλητές μας, στο να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους επίπεδο.

Ο δικός μας Χρήστος έχει από το 1989 ε ως το 2019  κατακτήσει σε παγκόσμιους αγώνες, -11- χρυσά μετάλλια, δύο αργυρά και ένα χάλκινα. Οι κατακτήσεις αυτές επιτεύχθηκαν κυριολεκτικά σε όλες τις ηπείρους: Βουδαπέστη, Σιγκαπούρη, Βανκούβερ, Μάντσεστερ,   Ιαπωνία, Νανσύ, Λονδίνο, Γκέτεμποργκ, Ντάρμπαν,  Μαγιόρκα, Νιουκαστλ

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από το 2004 ως το 2018 , έχει κατακτήσει -8- χρυσά μετάλλια σε:

Λιουμπλιάνα, Ουγγαρία, Γερμανία, Δουβλίνο, Ζάγκρεμπ, Κρακοβία, Φινλανδία και Κάλλιαρι.

 

Nέα του Συλλόγου

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα προπονήσεων  επιτραπέζιας αντισφαίρισης, κόψαμε την πίττα των τμημάτων. Λόγω της πανδημίας  η εκδήλωση έγινε σε κλειστό κύκλο, για προφανείς λόγους. Κληρώθηκαν δώρα και τιμήθηκαν με τιμητική πλακέτα οι αθλητές Αλέξανδρος Μπούρας και Κυριόπουλος Γιώργος για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου,  με πρωτοβουλία των προπονητών των τμημάτων κ.κ. Χρήστου Βατσακλή και Κώστα Κατράδη,  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο «τουρνουά» ακαδημιών επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το 2022.Ελαβαν μέρος -60- συνολικά παιδιά από Λυκόβρυση-Πεύκη, Διόνυσο και Βούλα.

Οι κατηγορίες ήταν δύο, παιδιά δημοτικού και η 2η κατηγορία παιδιά Γυμνασίου. Σε όλους τους αθλητές δόθηκαν διπλώματα συμμετοχής και τους προσφέρθηκαν μπανάνες, σοκολάτες και νερά.

Στους νικητές απονεμήθηκαν μετάλλια και κύπελλα.

To Σάββατο 28 Φεβρουαρίου θα κοπεί η πίττα των τμημάτων πετοσφαίρισης (βολει) στις 12.00, στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Πεύκης.

 

Ο αθλητής μας Τατασόπουλος Αλέξανδρος,  ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων, με στόχο να προετοιμαστεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό, μιας και στις 01-15 ΜαΪου 2022 θα λάβει μέρος με την Εθνική ομάδα κωφών, στην Ολυμπιάδα, που θα διεξαχθεί στην Βραζιλία. Συνοδοιπόρος στην πρόσπάθεια του Αλέξανδρου είναι ο προπονήτης του συλλόγου μας Βατσακλής Χρήστος.

 

Σημαντικά τονωτική «οικονομική ένεση» αποτέλεσε για τον σύλλογο, η θεσμοθετημένη σχετικά πρόσφατα επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων, από τα έσοδα του στοιχήματος.

Εξ ίσου σημαντική ήταν και η επιχορήγηση για το 2021 του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, για την οποία το Δ.Σ. οφείλει θερμές ευχαριστίες στους καθ΄ ύλην αρμόδιους.

 

Δ.Σ.

Α.Ε. ΑΘΗΝΑ ΜΑΓΚΟΥΦΑΝΑΣ

Share this post